3. körlevél

 

Tisztelt Kollégák!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet által szervezett 8. Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlés honlapja elindult és ezen keresztül már regisztrálni és absztraktot beküldeni is lehet.

vandorgyules2017.mfgi.hu

A honlapon minden a konferenciával kapcsolatos információ megtalálható. A rendezvényre 2017. szeptember 7-9. között kerül sor a heves megyei Szihalom községben. A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Magyarhoni Földtani Társulat kiemelt rendezvénye!

Szeretném felhívni a figyelmet a regisztráció és az absztrakt beküldés szoros határidejére: 2017. május 12. (péntek)!!!

Az absztrakt elkészítéséhez szükséges sablont a „Határidők” menüpont alatt található „Absztrakt sablon” linken keresztül lehet letölteni. Csak a sablon alapján elkészített absztraktokat tudjuk befogadni és kérek mindenkit, hogy az absztrakt terjedelme ne haladja meg a 3 oldalt ábrákkal és táblázatokkal együtt! A konferencia absztraktjait, a kirándulásvezetőket és a konferencia programját tartalmazó nyomtatott reprezentatív kiadványt is tervezünk, amelynek zökkenőmentes elkészítéséhez kérjük szíves segítségeteket a formai követelmények és a határidők fokozott figyelembevételével.

Idén is lesznek a fiatal kutatók számára nívódíjak az előadás és poszter szekciókban is. A terepi kirándulásra a Bükkalja kínál kiváló lehetőséget.

Elsősorban BSc MSc és PhD hallgatókat bátorítunk, hogy amennyiben a konferencián bemutatott anyagát arra megfelelő színvonalúnak érzi, az angol nyelvű kézirat formájában küldje be a Central European Geology folyóirathoz ( http://akademiai.com/loi/24 ). A nagy hagyományú folyóirat az Akadémiai Kiadó gondozásában jelenik meg és jelenleg a beküldött és elfogadott anyagok szabad hozzáférésűek lesznek (open access). Ennek köszönhetően a folyóiratban megjelenő cikkek letöltése az elmúlt időszakban drámaian emelkedett, ami az itt közlésre kerülő cikkek "hatásának" növekedését vetíti előre.

Tisztelettel

                                                                                                       István