5. Körlevél

2017. augusztus 11.

Tisztelt Kollégák!

Remélem mindenkinek kellemesen telik a nyár! A 8. Kőzettani és Geokémiai Konferencia is gyorsan közeleg: már kevesebb, mint egy hónap és hamarosan személyesen is találkozunk majd Szihalmon!

Elkészült a konferencia előadásainak programja. A program kialakítása során a vezérelv az volt, hogy lehetőleg mindenki az általa megjelölt módon mutassa be kutatási eredményeit. Ennek alapján 43 előadás és 19 poszter kerül majd bemutatásra a 3 nap alatt. A plenáris előadások 30 perc hosszúak, míg a reguláris előadásokra 12 perc áll rendelkezésre (kérdések nélkül). Minden blokkot egy 18 perces diszkussziós blokk követ majd, ahol lehetőség van a kérdések feltevésére és a felmerült kérdések megvitatására. Abból a célból, hogy minden előadásnak helyet tudjunk adni a program szombaton késő délután ér majd csak véget (~18:00), így kérek mindenkit, hogy ennek megfelelően tervezze majd programját. Az 1 napra regisztrált összes résztvevőt az egyszerűség kedvéért a csütörtöki napra osztottuk be. A poszterek a tervek szerint a konferencia egész időtartama alatt kint lehetnek majd, rövid szóbeli bemutatásukra pedig csütörtök este nyílik majd lehetőség. A terepre pénteken kerül majd sor reggel 8:00-kor indulunk és a napot a Szihalmi lakodalmassal zárjuk majd a pajtában.

Ahogy az előző konferenciák alatt, itt is lesznek fiatal kutatói díjak az előadói és a poszter kategóriában is. Ezen a PhD fokozattal még nem rendelkező 35 évnél fiatalabb kollégák vehetnek részt. A program tervezetben a fiatal kollégákat *-al jelöltem (kérlek ellenőrizzétek, hogy nem hagytam-e ki, illetve nem fiatalítottam-e meg valakit???).

A programmal kapcsolatos esetleges észrevételeket jövő hét szerdáig (augusztus 16) legyetek szívesek elküldeni. Jelentős átszabásra/módosításra (tekintettel az igen feszített programra) nem valószínű, hogy lesz lehetőség.

Az utazással, szállással és technikai részletekkel kapcsolatos információk hamarosan elérhetőek lesznek majd a konferencia honlapján ( vandorgyules2017.mfgi.hu )és küldök ezekről majd egy információs emailt is.

Akinek esetleg a részvételi díj kiegyenlítésével még problémái lennének legyen szíves mielőbb jelezni nekem vagy Dr. Joó Csabának ( drjoocsaba@freemail.hu )!

Várom szíves visszajelzéseteket és további kellemes nyarat!

István